Apotin podcast: Apotti-reggae nostatti mediakohun – mikä on median valta ja vastuu? 

5.4.2023 Podcastmedia

Apotin Tarinoita sote-kentältä -podcastin toinen kausi starttaa! Avausjaksossa puhutaan mediakohuista sekä median vallasta ja vastuusta Journalistilehden päätoimittajan ja tietokirjailijan Maria Petterssonin sekä Apotin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan Anna Karjalaisen kanssa. 

Mediakohuja syntyy nykyään kuin sieniä sateella. Myös Apotti on ollut myrskyn silmässä monta kertaa, viimeksi Apotti-tukihenkilötapahtuman vuoksi. Mutta miksi juuri Apotti nousi tikunnokkaan? Ja miksi Apotti-reggae kiinnosti viikkotolkulla ja herätti vihapuhetta somessa?  

Journalistilehden päätoimittaja ja tietokirjailija Maria Pettersson kertoo Apotin podcastissa, että Apotti kiinnostaa yhteiskunnallisen merkityksensä vuoksi mutta myös siksi, että lehdissä on kirjoitettu kriittiseenkin sävyyn järjestelmästä. Kun päälle heitetään yksittäinen, tavallisesta poikkeava asia, on soppa valmis.

– Muutos ja varsinkin nopea muutos myy. Samoin poikkeama normaalista on uutinen. Jos muropaketista löytyy hiiri, on se uutinen, mutta entäs ne kaikki paketit, joissa ei ole hiirtä? Se ei ole uutinen, että kaikki toimii hyvin ja normaalisti ja kuten kuuluu, Pettersson kuvailee. 

Entä mitä mieltä Pettersson ja Karjalainen ovat yritysten ja median yhteentörmäyksistä? Miksi somessa on nykyään niin paljon vihapuhetta? Ja ovatko median ajojahdit yrityksiä lytätä julkisessa virassa toimivia tahoja vai tärkeitä avauksia yhteiskunnan tilasta?

Kuuntele Tarinoita sote-kentältä -podcastia Apple Podcastissa.

Tutustu aiempiin jaksoihin täältä!

Tarinoita sote-kentältä

Tarinoita sote-kentältä -podcastissa Apotin viestintäasiantuntijat Eeva Louko ja Assi Rinnetmäki juttelevat asiantuntijavieraiden kanssa mielenkiintoisista sosiaali- ja terveydenhuollon teemoista digikulmaa unohtamatta.

Tilaa Apotin uutiskirje