Saavutettavuusseloste

Apotti.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä 30.9.2020 laadittu saavutettavuusseloste koskee 5.10. uudistettua palvelua www.apotti.fi.

Apotti.fi-verkkosivuston omistaa Oy Apotti Ab. Apotin omistajaorganisaatiot pyrkivät takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden EU:n saavutettavuusdirektiivin ja lain digitaalisten palveluiden tarjoamisesta mukaisesti.

Oy Apotti Ab:n uudet verkkosivut on päivitetty täyttämään A- & AA-vaatimukset. Uudistettu, saavutettavuusvaatimukset täyttävä verkkosivusto on julkaistu 5.10.2020.

Me Apotissa otamme saavutettavuuden vakavasti. Näin ollen olemme tehneet paljon töitä verkkosivun uudistamiseksi ja Sivustolle teetetään ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation saavutettavuusarvio vuoden 2022 aikana.

Saavutettavuuden tila on korjaustoimet tehneiden Heku-ryhmä/Barabran ja Oy Apotti Ab:n itsearvio.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Seuraavia huomioita Apotin verkkosivujen saavutettavuudesta:

  • Sivustolta ohjataan Apotin sosiaalisen median kanaville (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn), jolla saattaa esiintyä videosisältöä ja multimediasisältöä. Tällaisessa videosisällössä voi esiintyä puutteita mm. tekstityksen puuttumista ja kuvia sisältäviä julkaisuja, joille ei ole lisätty tekstivastineita.  Ennen 23.9.2020 julkaistua videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa.
  • Peräkkäiset samaan kohteeseen johtavat linkit tekevät sivun sisällön selaamisesta työlästä erityisesti ruudunlukuohjelman käyttäjälle. Olemmekin vähentäneet selattavien sisältöelementtien määrää piilottamalla ruudunlukuohjelmalta kuvalinkit, joiden yhteydessä on samaan kohteeseen.
  • Pyrimme käyttämään taustat huomioivia vahvoja kontrasteja, jotta grafiikkamme olisi helpommin luettavaa. Apotti.fi sivustolla esiintyvässä grafiikassa pyritään huomioimaan saavutettavuus, esimerkiksi lukuohjelmistoja tukevan tekstin tuottamisella. Pyrimme varmistamaan kuvien päälle sijoitettujen tekstien selkeyden esimerkiksi asettamalla teksteille yksiväriset, riittävän rauhalliset ja selkeät taustapalkit, palvelun selkeyttämiseksi ja kognitiivisen kuormituksen keventämiseksi.
  • Huomioimme saavutettavuuden sivustolta löytyvistä PDF-tiedostoissa, sekä niiden sisällöissä.
  • Sivustoltamme löytyvät yhteydenotto elementit, kuten puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet eivät ole ovat linkkielementtejä, tämän pyrimme korjaamaan.

Sivusto täyttää kriittiset A- & AA-vaatimukset.

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Jatkamme sisällön kehittämistä sekä teknisen saavutettavuuden ylläpitoon.

Seuraamme teknisesti sivuston eheyttä ja saavutettavuusvaatimuksien täyttämistä.

Koulutamme ja ohjeistamme sisällön julkaisijat toteuttamaan saavutettavuutta käytännössä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Ilmoita puutteesta sähköpostitse: apotti@apotti.fi tai verkkosivujen Ota yhteyttä -lomakkeella osoitteessa: www.apotti.fi/ota yhteyttä. Lupaamme vastata sinulle mahdollisimman pian ja viimeistään 14 työpäivän kuluessa.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, eli sivuston ylläpitäjälle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään: saavutettavuusvaatimukset.fi/oikeutesi.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000.

Apotin omistajaorganisaatiot ovat sitoutuneet jatkuvaan saavutettavuuden ja käytettävyyden kehittämiseen. Saavutettavuus on tärkeä osa yhteiskunnallista tasa-arvoa.

Tilaa Apotin uutiskirje