Apotin podcast: Tunteiletko sinäkin töissä – se kannattaa!

17.5.2023 Podcastapotin podcast

Työelämän kriiseissä tunteet painetaan herkästi taka-alalle.  Mutta voisiko omat tunteet tunnistamalla ja hyväksymällä pystyä purkamaan taakkaa ja toimia työelämässä paremmin? Tarinoita sote-kentältä podcastin vieraana tällä kertaa palkittu työelämän tunnekouluttaja ja tietokirjailija Camilla Tuominen.

Tarinoita sote-kentältä on Apotin podcast kiinnostavista sote-alan ilmiöistä. Tuoreessa jaksossa pureudutaan tunteisiin ja siihen, miksi tunteiden ilmaiseminen myös työpaikoilla on niin tärkeää. Erityisesti sote-sektori on jatkuvasti paheneva painekattila. Resurssipulan, jatkuvien uudistusten ja loputtoman kiireen keskellä tunteita ei silti pitäisi unohtaa – päinvastoin.

-Monessa paikassa on keskitytty vain tekemiseen ja prosesseihin ja samaan aikaan ohitetaan tunteet. Tunteet ovat voimavara, mutta jos niitä ei osata johtaa, aiheuttaa se negatiivisen kierteen, Tuominen linjaa.

Tuomisen mielestä tunteiden ohittamisessa kyse on rakenteellisesta valuviasta ja työsuunnittelun heikkoudesta. Mutta kun näistä syistä kiire on jo päällä, ei empatialle enää ole sijaa. Potilaan näkökulmasta sairaalaan joutuminen voi olla iso kriisi elämässä. Jos vastassa onkin työstään leipiintynyt tunteeton mörökölli, voi syntyä isoja kerrannaisvaikutuksia. Hyvät tunnetaidot lisäävät positiivista kierrettä, niin asiakaskohtaamisissa kuin hoitotilanteissa, uskoo Tuominen.

Mitä muuta tunteilla voi saavuttaa työpaikoilla? Entä mitä tehdä, jos kollegan vuosia sitten sanoma tölväisy kaivelee edelleen? Nämä ja monet muut tunneasiat selviävät ottamalla Apotin podcast -jakso kuunteluun!

Jos artikkeliin upotettu jakso ei toimi, klikkaa tänne.

Voit kuunnella Apotin podcast -jakson myös Apple Podcast -palvelusta.

Löydät kaikki Apotin podcast -jaksot täältä. 

Tarinoita sote-kentältä

Tarinoita sote-kentältä -podcastissa Apotin viestintäasiantuntijat Eeva Louko ja Assi Rinnetmäki juttelevat asiantuntijavieraiden kanssa mielenkiintoisista sosiaali- ja terveydenhuollon teemoista digikulmaa unohtamatta.

Tilaa Apotin uutiskirje