Uudellamaalla tarvitaan yhtenäisiä tietojärjestelmäratkaisuja

15.3.2021 TiedoteApotti

Kutsuimme maaliskuun alussa Uudenmaan kuntapäättäjiä Kysy Apotista -webinaariin kuulemaan lisää Apotista ja esittämään kysymyksiä mieltä askarruttavista aiheista.

Webinaarin alusti Apotin toimitusjohtaja Hannu Välimäki, joka korosti yhtenäisten asiakas- ja potilastietojärjestelmien merkitystä valmisteilla olevan sote-uudistuksen tavoitteiden saavuttamisessa. Tämä on erityisen tärkeää Uudenmaan näkökulmasta, koska HUS tuottaa jatkossakin erikoissairaanhoidon palvelut koko Uudenmaan alueella. Mikäli sote-uudistus toteutuu suunnitellusti, sen vaatimukset täyttävä Apotti-järjestelmä olisi otettavissa lyhyellä aikajänteellä käyttöön kaikilla Uudenmaan hyvinvointialueilla.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoi Apotin Maisa-asiakasportaalista, jossa kaikki sähköiset sote-palvelut löytyvät yhdestä paikasta ja kuntalainen voi entistä paremmin osallistua omaan tai läheisensä hoitoon ja palveluun.

HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen keskittyi puheenvuorossaan tiedon integroinnin merkitykseen. Hän korosti, että vain integroidun tiedon avulla voidaan ymmärtää asiakkaan koko arvoketju ja kohdentaa resurssit oikein.

Webinaarin aikana esitetyt ja ennakkoon lähetyt kysymykset liittyivät muun muassa Apotin hyötyihin, tietoturvaan ja järjestelmän käyttöönottoon valmistautumiseen.

Lisätietoja kaivattiin esimerkiksi siitä, miten Apotti-järjestelmä hyödyttää pitkäaikaissairasta kroonikkoa, joka sairastaa useampaa perussairautta. Alla olevassa kuvassa on esitetty Apotin tarjoamia mahdollisuuksia kroonisten sairauksien hoitoon.

Apotin malli kroonikon hoitoon tulevaisuudessa

Tilaa Apotin uutiskirje