Tuusula alkaa valmistella Apottiin liittymistä

31.3.2016 Tiedote

 

Tuusula aloittaa neuvottelut Apotti-hankkeen kanssa – tavoitteena on liittyä Apottiin tämän vuoden aikana. Tuusulan kunnanhallitus päätti valmistelun aloittamisesta tiistaina 29. maaliskuuta.

Apotissa hankitaan eri toimijoiden yhteinen asiakas- ja potilastietojärjestelmäpalvelu sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnanohjausjärjestelmäksi. Yhteisen järjestelmän avulla kehitetään yhteisiä toimintatapoja asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti.

– Apotti on suuri toiminnan muutoshanke, ei pelkkä tietojärjestelmähanke, Tuusulan johtajaylilääkäri Jarmo Anttila painottaa.

Pääkaupunkiseudun kunnista Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Kirkkonummi ovat siirtymässä yhteiseen asiakas- ja potilastietojärjestelmään HUS:n kanssa. Myös muut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvat kunnat voivat liittyä Apotti-hankkeeseen.

– Hienoa, että saamme Tuusulan asiantuntevat kollegat mukaan toteuttamaan visiomme mukaista maailman ensimmäistä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistä tietojärjestelmäratkaisua, kommentoi Oy Apotti Ab toimitusjohtaja Hannu Välimäki.

Tahtotila Tuusulassa on, että tulevaisuudessa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä on yksi, yhteinen asiakas- ja potilastietojärjestelmä, joka tukee heitä päivittäisessä työssään.

– Tavoitteenamme on, että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat keskittyä tärkeimpään: asiakkaaseen ja potilaaseen, Anttila jatkaa.

 

 

Tilaa Apotin uutiskirje