Tanskan sairaaloissa otettiin käyttöön Apottiin valittu Epic-järjestelmä

20.7.2016 Tiedote

Tanskan pääkaupunkialueen sairaaloissa otettiin toukokuun lopulla käyttöön Epicin toimittama potilastietojärjestelmä. Epic valittiin myös Apotin järjestelmätoimittajaksi. Kokonaisuudessaan hyvin sujunut käyttöönotto oli sarjassaan ensimmäinen. Vuosien 2016–2017 aikana Epic-järjestelmä otetaan käyttöön kaikissa Tanskan pääkaupunkialueen ja Sjællandin sairaaloissa.

Tanskan uusi, yhtenäinen tietojärjestelmä korvaa entiset 30 järjestelmää, jotka olivat jo vanhentuneita ja huonosti yhteentoimivia. Lisäksi Epic-järjestelmä auttaa toiminnanohjauksessa ja kertynyt tieto saadaan hyötykäyttöön.

Käyttöönottoa edelsi kahden vuoden valmistelu, joka vaati suuren työn ja kaikkien sitoutumisen yhteisiin tavoitteisiin.

– Panos, jonka sekä projektin että sairaaloiden työntekijät antoivat käyttöönottoviikonloppuna, oli aivan mahtava, kiitteli Tanskan Epic-hankkeen johtaja Gitte Fangel (kuvassa).

Apotin ensimmäiset käyttöönotot toteutetaan vuonna 2018 Vantaalla ja Peijaksessa. Niiden suunnittelut ovat jo hyvässä vauhdissa.

– Olemme tehneet Tanskan kanssa pitkään tiivistä yhteistyötä ja jatkamme näin edelleen. Saamme arvokasta tietoa ja pääsemme hyödyntämään heidän kokemuksiaan omissa käyttöönotoissamme, kertoi Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki.

 

 

Tilaa Apotin uutiskirje