Käyttöpalveluiden kilpailutus on saatu päätökseen – tarjouskilpailun voitti Fujitsu Finland Oy

29.8.2016 Tiedote

Apotti-järjestelmälle rakennetaan käyttöpalveluiden kilpailutuksen tuloksena korkean käytettävyyden tuotantoympäristö, jonka palvelimet ja tietovarannot sijaitsevat Suomen rajojen sisällä.

Palveluna hankittavat konesalit, pilvipalvelut ja kaikki asiakas- ja potilastieto tulevat sijaitsemaan Suomessa. Käyttäjäorganisaatioille ja kansalaisille voidaan näin tarjota tehokasta, viiveetöntä ja tietoturvallista Apotti-palvelua.

Hankinnan vertailuperusteina käytettiin hintaa, palveluiden sisältöä ja laatua sekä toimitusprojektin sisältöä ja laatua.

Neuvotteluvaiheeseen valittiin kolme tarjoajaa, joista kaikki jättivät tarjouksen. Tarjouksen jättivät Capgemini Finland Oy, Fujitsu Finland Oy ja Hewlett-Packard Oy.

– Saimme kolme laadukasta ja vaatimukset täyttävää tarjousta Suomen markkinoilla toimivilta, vakiintuneilta ja osaavaksi tunnetuilta yrityksiltä. Fujitsu Finland Oy:n tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin, kertoo Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki.

– Asettamamme minimivaatimukset palvelun laadulle ja sisällölle olivat erittäin korkeat. Neuvottelumenettelyllä varmistimme, että tarjoajat pystyvät tarjoamaan määrittelemämme laaja-alaisen ja monipuolisen palvelukokonaisuuden. Painotimme valinnassa kustannustehokasta tapaa palvelun tuottamiseksi, toteaa Välimäki.

–  Fujitsu on sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmien huippuosaaja, jolla on kymmenien vuosien kokemus vaativista julkishallinnon ict-hankkeista. Apotti on sekä kansallinen että kansainvälinen suunnannäyttäjä. Päätös vahvistaa rooliamme soten ja siihen liittyvien ict-ekosysteemien kehittäjänä Suomessa, toteaa Fujitsun julkishallinnon liiketoiminnasta vastaava johtaja Mikko Lampinen.

Peruslähtökohtana käyttöpalveluiden hankinnassa oli, että luottamuksellinen asiakas- ja potilastieto pysyy organisaatioiden omassa hallinnassa, Suomen rajojen sisäpuolella. Näin tiedon käyttö sekä jakaminen tapahtuvat joustavasti, asianmukaisesti ja kontrolloidusti.

Apotti-hanke on edennyt suunnitellun mukaisesti ja käyttöpalveluiden hinta on osa jo aiemmin arvioitua ja ilmoitettua 575 miljoonan ja kymmenen vuoden kokonaishintaa.

Apotin ensimmäinen käyttöönotto tapahtuu HUS:n Peijaksen sairaalassa ja Vantaan sosiaali- ja perusterveydenhuollossa loppuvuonna 2018.

 

Lisätietoja:
Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki, p. 040 196 6311, hannu.valimaki@apotti.fi
Fujitsu Finland Oy, johtaja Mikko Lampinen, p. 040 820 0863, mikko.lampinen@fi.fujitsu.com

 

 

Tilaa Apotin uutiskirje