Hackathonin tulokset yllättivät: opiskelijat innovoivat uutta ajattelua sosiaalihuoltoon

22.12.2016 Blogi

Tiimi Ilona yllätti. Fiilis oli vielä viikonlopun jälkeenkin sama. Kutkuttava tunne siitä, että kyllä opiskelijat osaavat. Olimme olleet perjantaina Aalto-yliopistolla kuuntelemassa opiskelijatiimien Hackathon-esityksiä. Me, Apotin Hackathon-valmentajat Susanna, Annukka, Ilkka ja Jari.

Hackathonilla tarkoitan tässä yhteydessä Aalto-yliopiston ja Accenturen projektia, jossa opiskelijat ratkovat poikkitieteellisissä tiimeissä suomalaisten julkisorganisaatioiden asettamia haasteita. Tuloksena syntyy uusia innovaatioita: palveluita, tuotteita ja konsepteja. Hackathonissa olivat tänä vuonna mukana meidän lisäksemme Sisäministeriö, Puolustusvoimat, PRH ja Tulli.

Tiimi Ilona oli yksi viidestä Apotille uusia ideoita kehitelleistä ryhmistä. Taso oli uskomaton. Kaikki osoittivat huikeaa kirikykyä, mutta Ilona eniten, ja tuli näin valituksi Apotin voittajatiimiksi. Heidän ideansa tuo paljon kaivattu uutta ajattelua sosiaalihuollon puolelle.

Ilonan aiheena oli omaishoitajien jaksaminen ja ratkaisuna tekoälysovellus, joka tuntee omaishoitajan päivittäiset rutiinit ja kiinnostuksen kohteet. Sovellus auttaa omaishoitajaa esimerkiksi ehdottamalla hänelle aktiviteetteja ja järjestämällä sijaishoitajia. Teknisesti Ilona on yhdistelmä turvajärjestelmää, luonnollisen kielen käsittelyä ja kognitiivista järjestelmää.

Kuin yhdestä suusta me ohjaajat ihmettelimme opiskelijoiden tasoa: osaamista, nopeutta ja kykyä parantaa koko ajan. On ollut ilo työskennellä näiden opiskelijatiimien kanssa. Tavoittavasti yhteistyö jatkuu ja saamme tästä kaikkia osapuolia hyödyttävän yhteistyön tavan Apotti-ekosysteemiin.

Ilkka Tiainen
Ekosysteemiasiantuntija
Oy Apotti Ab

 

Tilaa Apotin uutiskirje