Ekosysteemi yhteistyössä kehittämässä vammaispalveluiden asiakkaiden osallisuutta

31.5.2019 Tiedote

Apotti-ekosysteemi haluaa olla mukana kehittämässä parempia sote-palveluja, eri toimijoiden yhteistyötä ja innovaatiotoimintaa.

Apotti, Eteva kuntayhtymä ja Helsingin kaupungin vammaispalvelut osallistuivat syksyllä 2017 Accenturen järjestämään Hackathon-tapahtumaan, jossa Aalto-yliopiston opiskelijat ideoivat ratkaisuja julkisen sektorin haasteisiin. Tapahtuman voitti idea vammaispalvelujen raportointisovelluksesta, joka osallistaa asiakkaita, omaisia ja muuta yhteisöä palveluiden kehittämiseen.

Konseptia kehitettiin ja jatkojalostettiin tiiviisti yhteistyössä tapahtuman jälkeen Apotin, Etevan, Helsingin vammaispalveluiden ja Accenturen asiantuntijoiden kesken. Projektin lopputuloksena syntynyt Tupa-sovelluksen prototyyppi on räätälöity vammaispalveluiden tuetun asumisen asiakkaille. Lisäksi se keventää vammaispalvelujen työntekijöiltä kirjaamiseen ja raportointiin kuluvaa aikaa, jolloin voidaan paremmin keskittyä asiakaskontakteihin.

− Apotti-ekosysteemin tavoitteena on ennakkoluulottomasti uudistaa sote-palveluja. Tupa-projekti osoitti, että julkiset toimijat pystyivät ketterästi yhteistyössä hyödyntämään eri toimijoiden asiantuntemusta, ekosysteemiasiantuntija Ilkka Tiainen kiteyttää.

Projektin osallistujien tavoitteena on jatkaa sote-palveluiden yhdessä kehittämistä, toisilta oppimista ja hyväksi havaittujen toimintamallien levittämistä yli aluerajojen. Tupa-sovelluksen prototyyppiä päästään toivottavasti testaamaan asiakaskäytössä vielä tämän vuoden aikana.

Lue koko mielipidekirjoitus Hoiva ja terveys.fi.

Tilaa Apotin uutiskirje