Ekosysteemi mahdollistaa sotedigimarkkinoiden parhaat tuotteet asiakkaidemme käyttöön

19.12.2018 Tiedote

Apotin ekosysteemi poreilee lupaavasti. Tavattuja ekosysteemikumppaneita on lähes 90, joista yli kymmenen on jo osa avoimien rajapintojen kokeiluympäristöä, tuttavallisemmin Sandboxia.

Apotti on avannut rajatulle sotedigiyritysjoukolle kokeiluympäristön, jossa yhteistyötä on päästy testaamaan ja harjoittelemaan matkalla aidosti kaikille avointa Sandbox-ympäristöä. Palvelu tarjoaa muun muassa erilaisia työkaluja, simuloituja potilastietoja ja mahdollisuuden testata yrityksen rajapintoja.

– Ekosysteemissä halutaan mahdollistaa aidon kehittäjäyhteisön syntyminen. Apotti ekosysteemi voi olla monelle yritykselle ponnahduslauta kansainväliselle sotedigimarkkinoille, Apotin teknologiajohtaja Jari Renko toteaa.

Ekosysteemin rakentaminen vie aikaa

Toimivan ekosysteemin rakentaminen on hidasta. Verkoston rakentaminen vaatii paljon tapaamisia, mutta Apotin ekosysteemin kautta on kulkenut jo useita eri kypsyysvaiheessa olevia yrityksiä. Osa yrityksistä on aivan alkutaipaleella ja muutamat ovat jo vakiinnuttaneet asemansa alan toimijoina.

– Ekosysteemin Sandbox on yritykselle portti Epic-integraatiokyvykkyyden näyttämiseen. Sieltä on myös mahdollisuus raivata tietä kansainvälisille markkinoille ja sitä kautta isoon kassavirtaan, Apotin ekosysteemiasiantuntija Ilkka Tiainen kertoo.

Tavoitteena win-win-tilanne

Apotti-ekosysteemi on jatkuvasti kehittyvä verkosto, jossa innovatiivisimmat ja monimuotoisimmat yritykset voivat integroida palveluitaan osaksi Apotti-järjestelmää ja päästä kansainvälisille sotedigimarkkinoille.

– Ekosysteemi on kuin kiihdyttämö, jossa yritykset saavat mahdollisuuden ja paikan kasvaa. Ekosysteemi vahvistaa osaltaan, että Apotti-järjestelmä kestää aikaa, kehittyy ja mahdollistaa aina sotedigimarkkinoiden parhaat tuotteet asiakkaidemme käyttöön, Renko täydentää.

– Apotin erikoisuus on se, että tukevaan ja koeteltuun teknologiapohjaan liitetään joustavia ja ketteriä innovaatioita, Renko jatkaa.

Matkalla avoimeen dialogiin

Vuonna 2019 keskitytään lisäämään ekosysteemi-kumppaneiden keskinäistä yhteistyötä, sekä rakennetaan aktiivisesti entistä laajempaan käyttöön valmista Sandbox-kokeiluympäristöä.

– Suunnitelmissa on muun muassa järjestää ensi vuonna suunnittelukilpailu sekä hackathon, jossa rakennetaan yhteistä dialogia entistä tiiviimmin, Tiainen valottaa.

Tilaa Apotin uutiskirje