Apotti-järjestelmässä käytössä oleva Duodecimin päätöksentuki on saanut merkittävän palkinnon

18.2.2021 Tiedotepäätöksentuki

Apotin kumppanin Kustannus Oy Duodecimin Päätöksentuki EBMEDS-palvelu on palkittu parhaana julkisena digitaalisena palveluna Viron talous- ja viestintäministeriön järjestämässä kilpailussa. Apotti-järjestelmässäkin käytössä oleva palvelu on jalkautettu kattavasti Viron terveydenhuoltoon.

Duodecimin Päätöksentuki EBMEDS-palvelu on Suomessa kehitetty ja laajassa käytössä oleva lääkäreiden ja hoitajien käyttämä päätöksentuen järjestelmä, joka edistää potilasturvallisuutta ja parantaa hoidon laatua. Käytännössä se varoittaa ammattilaista esimerkiksi virheistä.

– Olemme iloisia siitä, että Duodecim sai sovelluksestaan näin huomattaman palkinnon. Päätöksentuki on hieno tuote, sanoo Apotin toiminnan kehittämisjohtaja Antti Iivanainen.

– Valmistelemme jo Duodecimin uusimpien palveluiden, kuten Terveyshyötyarvion, käyttöönottoa. Se on jo ollutkin pilottikäytössä Helsingissä ja sen avulla Helsinki on muun muassa kohdentanut koronavirusrokotteet niistä eniten hyötyville helsinkiläisille, Iivanainen jatkaa.

Terveyshyötyarviossa potilastietoja voidaan analysoida niin yksilö- kuin väestötasolla ja tunnistaa ne tieteelliseen näyttöön perustuvat hoitokeinot, jotka tuottaisivat potilaalle tai väestölle parhaan tuloksen. Samalla myös hoidon turvallisuus paranee. Terveyshyötyarvion perustana ovat potilastietojärjestelmistä saatavat rakenteiset tiedot sekä EBMEDS-päätöksentuen sisällöt.

– Arvostamme yhteistyötä Oy Apotti Ab:n kanssa ja pyrimme jatkossakin tarjoamaan Apotin käyttäjille ja asiakkaille palveluita, joista kaikki hyötyvät, kommentoi Pekka Mustonen, Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja.

Tilaa Apotin uutiskirje