Apotti sai kaksi tarjousta – päätösehdotus järjestelmätoimittajasta tehdään elokuussa

23.6.2015 Tiedote

Apotin hankintamenettelyssä jäljellä olevat tarjoajat CGI Suomi Oy ja Epic Systems Corporation jättivät molemmat tarjouksensa määräaikaan 22. kesäkuuta klo 12.00 mennessä. Hyvin laajoja tarjousdokumentteja aletaan nyt käydä huolellisesti läpi, minkä jälkeen hankkeen ohjausryhmä tekee päätösehdotuksen valittavasta järjestelmätoimittajasta elokuussa. Päätösehdotus perustuu pisteytykseen joka määräytyy hinnan, tuotteiden ominaisuuksien, käytettävyyden ja toiminnallisuuden laajuuden, käyttöönottokyvykkyyden, ratkaisun avoimuuden ja ylläpidettävyyden perusteella.

Hankintarenkaan jäsenet Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi ja HUS päättävät valittavasta toimittajasta elo–syyskuun aikana. Mikäli päätöskierros sujuu ongelmitta, sopimus tulevan toimittajan kanssa allekirjoitetaan marraskuussa muutoksenhakuajan ja sopimuksen viimeistelyn jälkeen.

Markkinaoikeus hylkäsi CGI:n valitukset

Apotti etenee myös niiltä osin, että markkinaoikeus hylkäsi juhannusviikolla CGI:n Apotti-hankintaan liittyvät valitukset, jotka koskivat Epicin tekemää muutosta teknologiavalintaansa sekä päätöksiä vastaavuusarvioinnin tuloksista. Lisäksi markkinaoikeus jätti tutkimatta aiemmin hankintamenettelyn ulkopuolelle suljetun Tieto Healthcare & Welfare Oy:n tekemän hanketta koskevan valituksen.

”Tämä oli meille odotettu ratkaisu, sillä olemme alusta pitäen katsoneet, että olemme toimineet hankintamenettelyn aikana oikealla tavalla ja kohdelleet tarjoajia yhdenvertaisesti. Valitukset ovat perusteettomasti rasittaneet hankintamenettelyä ja aiheuttaneet paljon ylimääräistä työtä. Markkinaoikeuden päätöksen jälkeen pääsemme nyt jatkamaan hankintaa sekä siirtymään tuotanto- ja käyttöönottovaiheeseen suunnitellusti”, toteaa Apotin hankejohtaja Hannu Välimäki.

 

Lisätiedot:
hankejohtaja Hannu Välimäki, p. 040 196 6311
markkinaoikeuden tiedote CGI:n valitukseen liittyvästä päätöksestä

 

Tilaa Apotin uutiskirje