Apotti käyttöön Vantaalla kahdessa osassa

8.3.2019 Tiedote

Vantaan kaupungin ensimmäinen käyttöönotto on toukokuussa 2019. Apotti-ohjausryhmä on 7.3. päättänyt, että Vantaan toinen käyttöönotto toteutetaan marraskuussa 2019.

Apotti-järjestelmä otetaan Vantaalla käyttöön suurimmassa osassa terveyspalveluita sekä perhe- ja vanhuspalveluita toukokuussa ja marraskuussa mukaan Apotti-järjestelmään liittyvät suun terveydenhuolto, päihdepalvelut, vammaispalvelut, työllisyyspalvelut ja perheoikeudelliset asiat.

Vantaan käyttöönottoon on valmistauduttu laajalla testauskokokonaisuudella. Helmi−huhtikuun aikana testataan yli 160 tapausta, joilla varmistetaan, että toimitettava järjestelmä täyttää asiakkaan sille asettamat vaatimukset sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon osalta. Ennen käyttöönottoa Vantaan kanssa pidetään myös käyttöönottovalmiuden arviointitilaisuudet, joissa varmistetaan, että käyttöönottoon ollaan valmiita niin Apotin, Vantaa kuin Epicinkin osalta.

HUSin käyttöönotot tapahtuvat vuonna 2020

HUSin käyttöönottoaikataulu vahvistettiin Apotti-ohjausryhmässä. Ensi vuoden tammikuussa Apotti-järjestelmä tulee käyttöön HUSin toimipisteissä Hyvinkäällä, Lohjalla, Porvoossa, Jorvissa, Raaseporissa, Naistenklinikalla sekä HUS Psykiatriassa.

Järjestelmä otetaan käyttöön toukokuussa 2020 Meilahden sairaala-alueella (Tornisairaala, Kolmiosairaala, Syöpätautien klinikka, Haartmanin sairaala, Silmä-korvasairaala ja Uusi Lastensairaala), Iho- ja allergiasairaalassa, Töölön sairaalassa, Kirurgisessa sairaalassa, sekä HUSin toiminnoissa Malmin, Laakson, Auroran ja Herttoniemen sairaaloissa sekä HUS Kuvantamisessa.

Tämän jälkeen seuraavat käyttöönotot tapahtuvat Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Tuusulassa ja Keravalla.

− Käyttöönotot edistyvät hyvässä yhteistyössä eri asiakasorganisaatioiden kanssa, Apotin toimitusjohtaja Hannu Välimäki sanoo.

Tilaa Apotin uutiskirje