Apotti-järjestelmän hyväksymistestaukset ovat jo pitkällä

24.8.2018 Tiedote

Apotti-hankkeen testausvaihe on edennyt loppumetreille hyväksymistestauksiin. Nyt järjestelmää testaavat omistajaorganisaatioiden edustajat. Apotin pohjana on Epic-valmisjärjestelmä, mutta sen toiminnallisuudet on rakennettu yhdessä tuhansien Apotti-organisaatioiden sote-ammattilaisten kanssa. Näin on haluttu varmistaa, että järjestelmä vastaa aidosti käyttäjien tarpeisiin.

Hyväksymistestauksissa hyödynnetään samoja käyttäjätarinoita, joita käytettiin jo Apotin hankintavaiheessa järjestelmää valittaessa. Käyttäjätarina on kuvaus potilaan tai asiakkaan polusta läpi terveydenhuollon ja/tai sosiaalihuollon toimintojen. Kertomukseen liittyy kymmeniä ammattilaisen tehtäviä, kuten ”tee potilaalle ajanvaraus” tai ”antokirjaa lääke potilaalle”.

Laaja-alaisessa hankkeessa, kuten Apotti, testaus on ratkaisevan tärkeä vaihe. Jos järjestelmässä ilmenee hyväksymistestausten aikana vielä kriittisiä virheitä, ne korjataan välittömästi, mutta myös pidemmän tähtäimen parannusehdotukset kerätään Apotin jatkokehitystä varten.

Ensimmäisen käyttöönoton jälkeen Apotti-järjestelmän koko potentiaalista on joka tapauksessa käytössä vasta osa. Aitoon käyttäjäpalautteeseen perustuva jatkokehittäminen on aikaisempaan verrattuna helpompaa ja halvempaa, sillä muokkauksia voidaan tehdä itsenäisesti Oy Apotti Ab:ssä ilman järjestelmätoimittajan apua.

 

Esimerkki käyttäjätarinasta
Kuva: Esimerkki käyttäjätarinasta

 

 

Tilaa Apotin uutiskirje