Apotti ja Maisa – mistä on kyse?

28.9.2020 Tiedote

Apotti-asiakas- ja potilastietojärjestelmä ja sen digitaalinen asiakasportaali Maisa herättävät mielenkiintoa ja keskustelua sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja Uudenmaan kuntalaisten keskuudessa.

Apotista ja Maisasta on nyt julkaistu lyhyet videot – katso videot, niin tiedät, mistä on kyse.

Apotti-järjestelmä yhdistää sosiaali- ja terveydenhuollon tiedot yhteen ja samaan järjestelmään ensimmäisenä maailmassa.

Järjestelmä parantaa asiakas- ja potilasturvallisuutta ja hoidon laatua: se ohjaa ammattilaisten toimintaa, parantaa lääkitysturvallisuutta ja ennakoi riskitilanteita. Asiakkaan ja potilaan ajantasaiset tiedot ovat hyödynnettävissä järjestelmässä ilman viiveitä turvallisesti asiointi- ja hoitopaikasta riippumatta.

Apotti-järjestelmää kehitetään asiakasorganisaatioiden tavoitteet ja käyttäjiltä saatu palaute huomioiden – järjestelmän kehittämisessä on ollut mukana yli 5 000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista ja se tulee käyttöön noin 50 000:lle sote-alan ammattilaiselle.

Apotti-järjestelmän käyttöönotto on myös suuri toiminnallinen muutos. Koulutukseen ja käytön tukeen panostetaan, ja järjestelmän käyttäjien palautteita kuunnellaan herkällä korvalla.

Apotin omistavat HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen, Kerava, Tuusula, Loviisa, Inkoo ja Siuntio.

Maisa-asiakasportaali tuo digitaaliset palvelut 1,7 miljoonan Uudenmaan kuntalaisen arkeen

Maisa-asiakasportaali on Apotin digitaalinen asiointikanava kansalaisille. Maisan avulla omahoito ja sähköinen asiointi helpottuvat: voit mm. seurata omaa terveyttäsi ja ajanvarauksiasi, viestiä sote-ammattilaisen kanssa, varata aikoja, uusia reseptejä Omakannasta yhdellä kirjautumisella, tehdä sosiaalihuollon hakemuksia sekä asioida toisen puolesta. Maisan videovastaanoton avulla voit asioida sosiaali- ja terveyspalveluissa myös etänä.

Voit käyttää Maisaa ajasta ja paikasta riippumatta nettiselaimella tai mobiilisovelluksella. Maisa on käytössä Apotti-järjestelmää käyttävissä kunnissa ja HUSin erikoissairaanhoidossa.

https://www.youtube.com/watch?v=TgtUrH4OV-o

Tilaa Apotin uutiskirje