Sosiaali- ja terveydenhuollon muutoshanke Apotti ja järjestelmäntoimittaja Epic ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen

21.4.2016 Tiedote

Apotti-hanke ja palveluntarjoaja Epic ovat päässeet allekirjoittamaan virallisen yhteistyösopimuksen tänään torstaina. Yhdysvaltalaisen Epicin President Carl Dvorak vieraili henkilökohtaisesti Suomessa sinetöimässä yhteistyön alkamisen. ”Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme hankkeen kanssa nyt sujuvasti eteenpäin ja olemme siten taas askeleen lähempänä hankkeen hyötyjen realisoitumista”, Apotin toimitusjohtaja Hannu Välimäki toteaa.

Apotti-hankkeen tavoitteena on luoda uudenlaisia tapoja hyödyntää tietoa sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä tiivistää yhteistyötä alalla. Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän toimittajaksi valittu yhdysvaltalainen Epic Systems Corporation tulee vastaamaan järjestelmän toteutuksesta, käyttöönotosta, ylläpidosta sekä uusista versioista koko 10-vuotisen sopimuskauden ajan.

– Epic luo meille mahdollisuuden hyödyntää yli 350 asiakkaalla jo nyt käytössä olevia hoitokäytäntöjä. Muun muassa Tanska on jo julkisomisteisessa erikoissairaanhoidossaan ottamassa Epic-järjestelmää käyttöön vielä tämän kevään aikana. Uusi järjestelmämme sujuvoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon hoitotyötä, tarjoaa potilaille uudenlaisia sähköisiä palveluita sekä hyödyttää alan tutkimusta, Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki kertoo.


Epicin Operatiivinen johtaja Dvorak Suomessa

Epic on vuonna 1979 perustettu potilas- ja asiakastietojärjestelmän toimittaja, jonka pääkonttori sijaitsee Wisconsissa, Yhdysvalloissa. Yhtiön perustaja Judith Faulkner toimii edelleen yhtiön toimitusjohtajana. Judith Faulknerin oikea käsi Carl Dvorak saapui torstaina henkilökohtaisesti Helsinkiin sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen.

– On hienoa, että järjestelmäämme voidaan hyödyntää nyt myös yli 1,6 miljoonan suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon parantamisessa. Kehitämme järjestelmäämme asiakkaidemme kokemusten ja tarpeiden perusteella jatkuvasti ja kokonaisvaltaisesti. Korkea asiakastyytyväisyys on toiminnallemme elinehto, josta pidämme kiinni Dvorak sanoo. Erityisen mielenkiintoista on päästä yhdistämään ensimmäistä kertaa maailmassa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedot.

Apotti-hanke tulee toteutuksen ja käyttöönoton aikana työllistämään yli 200 osaajaa Suomessa. Parhaillaan hankkeeseen haetaan lähes 100 sovelluskehittäjää, joiden tehtävänä on mukauttaa järjestelmä suomalaisten asiakkaiden sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeita palvelevaksi. Lisäksi Apotti-hanke tulee työllistämään teknistä henkilöstöä muun muassa myöhempää tuotantovaihetta varten. Oy Apotti Ab kilpailuttaa tällä hetkellä myös tulevaa käyttöpalvelujen tarjoajaa. Mukana ovat vielä Fujitsu, Capgemini ja HPE.

 

Lisätietoja:
Hannu Välimäki, Toimitusjohtaja, Oy Apotti Ab, hannu.valimaki@apotti.fi, +358 40 196 6311
Johanna Klemetti, Viestintäjohtaja, Oy Apotti Ab, johanna.klemetti@apotti.fi, +358 40 704 1148

 

 

Tilaa Apotin uutiskirje