Apotti-hankkeen ensimmäinen käyttöönotto lähestyy

27.2.2018 Tiedote

Apotin ensimmäinen käyttöönotto häämöttää jo kirkkaana edessä ja Apotin testausvaihe etenee tiivistä tahtia. Apotti-järjestelmän lääketieteellisen, hoitotyön ja sosiaalihuollon sisältöä valmistellaan erikoisalojen asiantuntijoiden kanssa vielä kesään asti. Konesalipalvelut rakentuvat aikataulussa Fujitsun kanssa.

Käyttöönottoon valmistautuminen on jo pitkällä, ja Apotin kouluttajien ja tukihenkilöiden rekrytointi on käynnissä. Tukihenkilöt auttavat kollegoitaan uuden järjestelmän hyödyntämisessä myös käyttöönoton jälkeen. Aiemmista käyttöönotoista on opittu, että riittävä käyttäjätuki on yksi keskeinen edellytys onnistuneelle käyttöönotolle.

Apotti-järjestelmää halutaan tehdä käyttäjille tutuksi hyvissä ajoin ennen käyttöönottoa. Kesällä järjestetään Apotin ensi-iltoja, joissa järjestelmän toimintaa esitellään käyttäjille konkreettisten esimerkkien avulla. Koulutukset käynnistyvät kuusi viikkoa ennen käyttöönottoa.

Apotin käyttäjäorganisaatioissa on käynnissä toiminnan muutokseen valmistautuminen. Apotti-järjestelmä mahdollistaa lukuisia uusia toimintatapoja, jotka helpottavat sote-ammattilaisten työtä. Näitä ovat muun muassa ohjaavat työnkulut ja sähköinen asiointi.

 

Apotti on muutoshanke, jossa kehitetään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja otetaan käyttöön alueellisesti yhtenäinen sote-tietojärjestelmä. Apotissa ovat mukana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS), Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen ja Tuusula. Muut HUS-alueen kunnat voivat liittyä hankkeeseen hankintasopimuksen mukaisesti.

Apotti-hanke on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Apotti-järjestelmän ensimmäinen käyttöönotto tapahtuu 9.–11.11.2018 Vantaalla ja HUS:n Peijaksen sairaalassa.

 

Tilaa Apotin uutiskirje