Apotti etenee yhteisellä hankintapäätöksellä

20.10.2015 Tiedote

Pääkaupunkiseudun ja HUS:in yhteinen asiakas- ja potilastietojärjestelmähanke Apotti etenee kun myös Vantaan kaupunginvaltuusto teki asiasta hankintapäätöksen 19.10. Hankintapäätös on tehty syksyn aikana aiemmin Helsingissä, HUSissa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Muilla HUS-alueen kunnilla on mahdollisuus liittyä hankkeeseen myöhemmin KL-Kuntahankinnat Oy:n kautta.

Hankintamenettelyn viimeisessä vaiheessa jäljellä olivat tarjoajat CGI Suomi Oy ja Epic Systems Corporation. Ohjausryhmän päätösehdotus oli, että hankkeen järjestelmätoimittajaksi valitaan Epic Systems Corporation. Päätösehdotus perustui pisteytykseen, joka määräytyi ratkaisujen laadullisten ominaisuuksien sekä hinnan perusteella. Laadullisia ominaisuuksia olivat ratkaisun käytettävyys, toiminnallisuus, laajuus, avoimuus ja ylläpidettävyys sekä tarjoajan käyttöönottokyky. Valinnassa laatukriteereillä oli 60 prosentin ja vertailuhinnalla 40 prosentin painoarvo.

Sopimus Epicin kanssa allekirjoitetaan marraskuun aikana. Järjestelmän käyttämiseksi tarvittavien käyttöpalveluiden (esim. konesalipalvelut) kilpailutus käynnistyi elokuussa.

– On todella hienoa että olemme nyt tässä vaiheessa ja voimme toden teolla alkaa keskittyä valitun toimittajan kanssa seuraavaan vaiheeseen eli toteutukseen ja käyttöönottoon ja sitäkautta hankkeen hyötyjen realisointiin, hankejohtaja Hannu Välimäki kertoo.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Hannu Välimäki, p. 040 196 6311

 

Tilaa Apotin uutiskirje