Apotin tulevat käyttäjät pääsevät kommentoimaan muokattua järjestelmää

12.4.2017 Tiedote

Apotti-järjestelmän mukauttaminen on alkanut ja Apotin sovelluskehittäjät ovat muokanneet järjestelmän työnkulkuja viime syksyn Linjaustilaisuuksien päätösten mukaisesti. Tuolloin yli tuhat sote-ammattilaista kokoontui Vermoon päättämään, millaisiksi Apotin työnkulut rakennetaan.

Varmistaaksemme, että sovelluskehitys on menossa oikeaan suuntaan, olemme kutsuneet jälleen useita satoja sote-ammattilaisia Hyväksymistilaisuuksiin katselmoimaan rakennettuja työnkulkuja. Ammattilaiset on valittu osaamisensa ja kokemuksensa perusteella edustamaan organisaatiotaan ja osaamisaluettaan.

Hyväksymistilaisuuksissa ei äänestetä, vaan osallistujat pääsevät näkemään muokattua järjestelmää ja kertomaan ajatuksiaan esitetyistä työnkuluista. Huhtikuun Hyväksymistilaisuudessa käytiin läpi muun muassa Apotin sähköisen asiakasportaalin viestittelymahdollisuuksia niin sosiaali- kuin terveydenhuollon puolella. Osallistujilta tuli hyviä ehdotuksia jatkokehitystä varten.

Osallistujien palautteen mukaan Hyväksymistilaisuudet ovat täyttäneet tavoitteensa. Ensimmäisen Hyväksymistilaisuuden palautekyselyyn vastanneista 88 % arvosti mahdollisuutta päästä vaikuttamaan. 89 % oli saanut järjestelmästä positiivisen kuvan.

Seuraavat Hyväksymistilaisuudet pidetään 7.–9.6. ja 6.–8.9. Helsingissä. Tilaisuuksiin lähetetään kutsut käsiteltävien aiheiden mukaisesti.

Apotti-hankkeessa lokalisoidaan ja optimoidaan Epic-järjestelmää, jolla on maailmanlaajuisesti jo yli 3 miljoonaa käyttäjää. Ensimmäinen käyttöönotto tapahtuu loppuvuonna 2018 Vantaalla ja HUS Peijaksessa.

 

Tilaa Apotin uutiskirje