Apotin käyttöpalveluiden toimittajana jatkaa Fujitsu

19.2.2020 Tiedote

Apotti-järjestelmän käyttöpalveluiden toimittajana jatkaa syksystä 2020 eteenpäin Fujitsu Finland Oy.

Apotin käyttöpalvelut kilpailutettiin 2016 ja silloin käyttöpalveluiden toimittajaksi valittiin Fujitsu Finland Oy. Palveluna on hankittu muun muassa konesalipalveluja sekä virtualisoitu palvelinalusta. Sopimukseen on kirjattu optio jatkaa sopimusta valitun toimittajan kanssa määräaikaisen sopimuksen päättyessä 30.9.2020.

− Olemme olleet tyytyväisiä Fujitsun tuottamiin käyttöpalveluihin. Palvelun käyttövarmuus on ollut erittäin hyvää ja Fujitsun asiakaspalveluasenne myös hyvällä tasolla. Tämän vuoksi emme nähneet tarpeelliseksi käynnistää kilpailutusta, vaan olemme päättäneet käyttää option ja jatkaa sopimusta Fujitsun kanssa, Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki kertoo.

− Yhteistyö Fujitsun kanssa on ollut sujuvaa ja palveluiden skaalautuvuus sekä käyttövarmuus käyttöönottojen edetessä on toiminut hyvin. Tarvittaessa Fujitsu on kyennyt reagoimaan tarvittaviin muutoksiin hyvinkin nopealla aikataululla, Oy Apotti Ab:n tietohallintojohtaja Mika Honkanen sanoo.

Tuotettava palvelukokonaisuus on laaja-alaisuudessaan ja monipuolisuudessaan poikkeuksellisen vaativa. Palvelun laatua ja sisältöä koskevat laatuvaatimukset ovat erittäin tiukat, ja samalla palvelu tulee tuottaa kustannustehokkaasti.

− Fujitsu on sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmien huippuosaaja, jolla on kymmenien vuosien kokemus vaativista julkishallinnon ict-hankkeista. Apotti on sekä kansallinen että kansainvälinen suunnannäyttäjä. Sopimuksen jatkaminen vahvistaa edelleen rooliamme soten ja siihen liittyvien ict-ekosysteemien kehittäjänä Suomessa, Fujitsun johtaja Topi Caselius toteaa.

Tilaa Apotin uutiskirje