Apotin joukkue Ilona voitti Aalto-yliopiston ja Accenturen Hackathon-innovaatiokilpailun

15.2.2017 Tiedote

Accenturen ja Aalto-yliopiston Hackathonissa käytiin huikea lopputaistelu Sisäministeriön, Puolustusvoimien, PRH:n ja Tullin joukkueiden kesken. Opiskelijat Aalto-yliopistosta ja Sotakorkeakoulusta toivat hienoja, uudenlaisia ratkaisuja julkishallinnon haasteisiin.

Tiimi Ilona oli yksi viidestä Apotille uusia ideoita kehitelleistä ryhmistä. Ilonan ratkaisuna omaishoitajien tukemiseen ja jaksamiseen oli tekoälysovellus, joka tuntee omaishoitajan päivittäiset rutiinit ja kiinnostuksen kohteet. Sovellus auttaa omaishoitajaa esimerkiksi ehdottamalla hänelle aktiviteetteja ja järjestämällä sijaishoitajia. Teknisesti Ilona on yhdistelmä turvajärjestelmää, luonnollisen kielen käsittelyä ja kognitiivista järjestelmää.

Tuomarit kiittelivät Ilonaa erityisesti siitä, että innovaatio yhdistää ainutlaatuisella tavalla jo olemassa olevaa teknologiaa ja sillä on suuri yhteiskunnallinen vaikutus. Omaishoitajien jaksaminen vaikuttaa suoraan satojen tuhansien ihmisten elämänlaatuun.

– Lämpimät onnittelut joukkue Ilonalle. Hackathoneissa opiskelijat osoittivat ensiluokkaisen nopeaa toimintaa, ketteryyttä ja uusia tapoja tehdä asioita. Toivottavasti yhä useampi soveltaa oppeja työelämään siirtyessään, toteaa Apotin viestintäjohtaja Johanna Klemetti.

– PSHack100 oli intensiivinen ja erittäin antoisa kokemus. Sosiaalihuolto sekä terveydenhuolto ovat kokemassa digitaalista murrosta, ja oli erittäin upeaa olla mukana innovoimassa ratkaisuja tulevaisuuden sosiaalityöhön. Hackathon-prosessissa parasta oli aidon sosiaalityön haasteen ratkaiseminen. Meidän tiimimme motivaatio sekä työn merkityksellisyys koostuivat pitkälti siitä, että meille annettiin haastava ongelma, jonka ratkaisemalla voimme oikeasti parantaa omaishoitajien elämänlaatua, kertoo Ilona-joukkueen Krista Naumanen.

Tilaa Apotin uutiskirje