Apotin ekosysteemi alkaa rakentua Aalto-yliopiston ja Accenturen Hackathon-projektissa

2.11.2016 Tiedote

Julkisten palveluiden Hackathon on projekti, jossa opiskelijat ratkovat poikkitieteellisissä tiimeissä suomalaisten julkisorganisaatioiden asettamia haasteita. Apotilla on Hackathonissa neljä sosiaalihuollon haastetta, joihin haetaan innokkaiden digi-innovaattoreiden ratkaisuja.

– Hackathon tukee Apotin ekosysteemiajattelua sekä laaja-alaista toiminnan uudistamistyötämme. Odotan innolla uusia näkemyksiä siitä, millaisia innovatiivisia palveluita Apottiin voidaan liittää, kommentoi Apotin teknologiajohtaja Jari Renko.

– Keskityimme haasteissamme nimenomaan sosiaalihuoltoon, jossa digiloikkaan on vielä matkaa. Ennaltaehkäisevillä toimilla voidaan aikaansaada merkittävä muutos ihmisten hyvinvointiin. Alan digitaalisilla keksinnöillä on myös huikea markkinapotentiaali ympäri maailmaa, toteaa Apotin viestintäjohtaja Johanna Klemetti.

Hackathoniin osallistuvat Aalto-yliopiston ja Sotakorkeakoulun opiskelijat. Organisaatioista ovat tänä vuonna mukana Apotin lisäksi Sisäministeriö, Puolustusvoimat, PRH ja Tulli. Innovoinnin tuloksena syntyy uusia palveluita, tuotteita ja konsepteja.

Hackathon lähti käyntiin eilen 1.11. Kick off -tapahtumalla Design Factorylla Otaniemessä. Projektin ytimenä on 3-päiväinen Hackathon-tapahtuma marraskuussa, jossa tiimit saavat apua akateemisen, julkisen ja yksityisen puolen asiantuntijoilta. Töiden esittely pidetään 16.12. ja helmikuun finaalissa valitaan vielä paras tiimi.

Katso Apotin haasteet >>

Lue lisää Apotin ekosysteemistä >>

 

Tilaa Apotin uutiskirje