Apotin 1. käyttöönottoon on enää 100 päivää jäljellä!

1.8.2018 Tiedote

Apotti-hankkeessa vauhti kiihtyy entisestään: järjestelmän 1. käyttöönotto alkaa vaiheistetusti Vantaalla HUS Peijaksen sairaalassa 9.–11. marraskuuta. Testausvaihe on jo loppusuoralla. Ensi viikolla alkavat järjestelmän hyväksymistestaukset.

Käyttäjien koulutukset käynnistyvät kuusi viikkoa ennen käyttöönottoa. Sitä ennen koulutetaan vielä Apotin kouluttajat sekä tukihenkilöt, jotka auttavat kollegoitaan uuden järjestelmän hyödyntämisessä. Aiemmista käyttöönotoista on opittu, että riittävä käyttäjätuki on yksi keskeinen edellytys onnistuneelle käyttöönotolle.

Apotin käyttäjäorganisaatioissa on käynnissä toiminnan muutokseen valmistautuminen. Apotti-järjestelmä mahdollistaa lukuisia uusia toimintatapoja, jotka helpottavat sote-ammattilaisten työtä. Näitä ovat muun muassa ohjaavat työnkulut ja sähköinen asiointi.

 

Apotti on muutoshanke, jossa kehitetään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja otetaan käyttöön alueellisesti yhtenäinen sote-tietojärjestelmä. Apotissa ovat mukana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS), Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen ja Tuusula. Muut HUS-alueen kunnat voivat liittyä hankkeeseen hankintasopimuksen mukaisesti.

Apottia ovat olleet rakentamassa sadat sote-alan ammattilaiset. Näin on voitu varmistaa, että järjestelmä vastaa aidosti käyttäjien tarpeisiin.

 

Tiedotetta on muokattu, kun käyttöönoton vaiheistuksen suunnitelmat ovat tarkentuneet.

 

Tilaa Apotin uutiskirje