Uuden järjestelmän käytön oppii päivässä

31.5.2015 Tiedote

Yksi tärkeä osa syksyllä valittavan uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönottoa on koulutus, jonka pääsuunnitelma oli myös liitteenä 24.4. lähetetyssä lopullisessa tarjouspyynnössä.

”Käyttöönotot onnistuvat ainoastaan, jos uusi järjestelmä osataan kunnolla. Tehokkaasti ja hyvin toteutettu koulutus vaikuttaa siis koko Apotti-hankkeen tavoitteiden saavuttamiseen”, muistuttaa koulutuksen pääsuunnitelman laatinut Apotin erityisasiantuntija Sirkka Häkkinen.

Suunnitelman mukaan varsinaisten loppukäyttäjien eli sosiaalityöntekijöiden, hoitajien ja lääkäreiden koulutus kestää toimialasta riippuen yhdestä kahteen päivää. Lisäksi keskijohdolle järjestetään omat koulutuksensa, missä ei opetella niinkään järjestelmä käyttöä, vaan sen ominaisuuksia.

”Oli tuleva järjestelmä kumman tahansa järjestelmätoimittajan, CGI:n tai Epicin toimittama, siinä on paljon uudenlaisia raportointimahdollisuuksia. Johto pystyy nopeasti itse hakemaan järjestelmästä reaaliaikaiset raportit osaston toiminnasta, kun niitä tällä hetkellä voi joutua odottamaan jopa kuukauden”, Häkkinen kertoo.

 

Lue lisää koulutussuunnitelmasta sekä Apotin ajankohtaisista kuulumisista toukokuun uutiskirjeestä.

Tilaa Apotin uutiskirje