Oy Apotti Ab on käynnistänyt perintätoimet Inkoon, Loviisan ja Siuntion sopimusperusteisista maksuista

30.8.2022 TiedoteApotti

Oy Apotti Ab on käynnistänyt perintätoimet Inkoon, Loviisan ja Siuntion Apotti-järjestelmään liittyvistä sopimusperusteisista maksuista.

– On todella valitettavaa, että jouduimme käynnistämään perintätoimet asiakkaidemme Inkoon, Loviisan ja Siuntion sopimusperusteisten maksujen osalta, Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki toteaa.

– Nollatulosta tekevänä, asiakkaidemme omistamana yrityksenä meillä ei kuitenkaan ole muuta vaihtoehtoa: rahoituksemme riittävyys perustuu asiakaslaskutuksen toteutumiseen voimassa olevien sopimusten mukaisesti.

Inkoon, Loviisan ja Siuntion sopimusperusteiset maksut vuonna 2022 ovat noin 1,5 miljoonaa euroa.

Perintätoimien taustalla on erilainen näkemys kuntien ja Apotin välisestä sopimuksesta. Inkoon, Loviisan ja Siuntion näkemyksen mukaan sopimusperusteisten maksujen käynnistyminen tulisi sitoa järjestelmän käyttöönottohetkeen.

– Oy Apotti Ab:n näkemyksen mukaan asia on sopimusteknisesti selkeä: kaikki Apotin asiakkaat maksavat samassa suhteessa hallinto- ja ylläpitomaksuja riippumatta järjestelmän käyttöönottojen ajankohdasta, Välimäki kertoo.

– Lähdemme kaikessa siitä, että osakkaita kohdellaan tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti, mitä myös osakeyhtiölaki edellyttää.

Kaikilla Apotin omistaja-asiakkailla on keskenään samanlaiset sopimukset. Laskutus perustuu omistusosuuteen. Sopimusta tehdessä ei sovittu käyttöönottoaikataulusta, vaan järjestelmän käyttöönottoaikatauluihin liittyvät päätökset on tehty ja tehdään jatkossakin asiakkaiden kanssa sovitun yhteistyömallin mukaisesti kaikkien Oy Apotti Ab:n asiakkaiden yhteisessä ohjausryhmässä.

Inkoon, Loviisan, Siuntion ja Kirkkonummen sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan kattava Apotti-järjestelmän käyttöönotto toteutetaan yhteistyössä kuntien ja Itä- ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueiden kanssa myöhemmin sovittavana ajankohtana.

Tilaa Apotin uutiskirje