Kohti käyttöönottoa: Sairaanhoitaja ja Apotti-tukihenkilö Tanja Vaittisen mielestä käyttöönotto on valtava, mutta hyvä muutos

13.4.2021 TiedoteApotti

Apotti-järjestelmän käyttöönottoa varten sosiaali- ja terveyspalveluiden työyksiköihin koulutetaan Apotti-tukihenkilöitä. Tukihenkilöitä on noin 20 % työyksiköiden henkilöstöstä. Helsingissä tukihenkilöitä on noin 2 500, Kauniaisissa noin 30 ja Keravalla noin 100.

Tukihenkilöt ovat työyksikön jäseniä, jotka osallistuvat tukihenkilöille tarkoitettuihin koulutuksiin sekä käyvät lisäksi kahteen kertaan oman roolinsa mukaiset Apotti-järjestelmäkoulutukset. Tukihenkilöt auttavat ja opastavat työyksikön muita jäseniä, kun Apotti otetaan käyttöön.

Sairaanhoitaja Tanja Vaittinen kiinnostui uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän mahdollisuuksista ja halusi kouluttautua Apotti-tukihenkilöksi.

Apotti-järjestelmä otetaan 24.4. käyttöön Helsingin, Kauniaisten ja Keravan terveydenhuollossa, kotihoidossa, iäkkäiden palveluissa ja päihdehuollossa sekä HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoiminnoissa. Käyttöönotto koskee noin 15 000:ta Helsingin, Kauniaisten ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijää sekä noin 2 000:ta HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoimintojen työntekijää.

Tilaa Apotin uutiskirje