Kohti käyttöönottoa: Osastonhoitaja ja esihenkilö Anniina Salon työyksikössä käännetään ”aivot Apotti-asentoon”

26.3.2021 TiedoteApotti-järjestelmä

Apotti-asiakas- ja potilastietojärjestelmän ottaa huhtikuun 24. päivä käyttöön 17 000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista. Kohti käyttöönottoa -juttusarjassa tuodaan esiin onnistuneen käyttöönoton kannalta tärkeitä työrooleja.

Töölön sairaalassa osastonhoitajana työskentelevä Anniina Salo on toiminut esihenkilönä kahdessa Apotti-käyttöönotossa. Hän on saanut esihenkilötyöstään käyttöönotoissa kiitosta.

− Käyttöönotot ovat opettaneet esihenkilötyöstä todella paljon, Salo sanoo.

Uuden tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottaminen muuttaa paljon sote-ammattilaisten jokapäiväistä työtä. Salo kannustaa työyksiköitä käymään uudesta järjestelmästä avointa keskustelua, jotta sen vahvuuksia päästään hyödyntämään mahdollisimman nopeasti.

Apotti-järjestelmä otetaan 24.4. käyttöön Helsingin, Kauniaisten ja Keravan terveydenhuollossa, kotihoidossa, iäkkäiden palveluissa ja päihdehuollossa sekä HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoiminnoissa. Käyttöönotto koskee noin 15 000:ta Helsingin, Kauniaisten ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijää sekä noin 2 000:ta HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoimintojen työntekijää.

Tilaa Apotin uutiskirje