Kohti käyttöönottoa: Apotti-kouluttaja Krista Laakso on varma, että jokainen oppii uuden järjestelmän käytön

6.4.2021 TiedoteApotti-järjestelmä

Huhtikuun käyttöönottoa varten noin 18 000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista koulutetaan Apotti-järjestelmän käyttöön. Apotti-kouluttajia on noin 150.

Kätilö ja terveydenhoitaja Krista Laakso päätyi Apotti-kouluttajaksi oltuaan itse mukana järjestelmän loppukäyttäjänä Vantaan käyttöönotoissa.

Laakso tietää, että uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönotto on iso muutos ja sen oppiminen ottaa aikansa.

— Oppimisessa pitää olla itselleen armollinen, hän sanoo.

Järjestelmän loppukäyttäjät saavat ennen käyttöönottoa koulutusta keskimäärin 2,5 työpäivää. Kevään käyttöönottojen koulutukset ovat alkaneet joulukuussa 2020 ja niihin osallistuu päivittäin 500–1 000 henkilöä.

 

 

Apotti-järjestelmä otetaan 24.4. käyttöön Helsingin, Kauniaisten ja Keravan terveydenhuollossa, kotihoidossa, iäkkäiden palveluissa ja päihdehuollossa sekä HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoiminnoissa. Käyttöönotto koskee noin 15 000:ta Helsingin, Kauniaisten ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijää sekä noin 2 000:ta HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoimintojen työntekijää.

Tilaa Apotin uutiskirje