Apotin Green Office -työ jatkuu

6.6.2022 TiedoteApotti-järjestelmä

Oy Apotti Ab on sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristön kannalta vastuulliseen toimintaan. Saimme WWF:n myöntämän Green Office -sertifikaatin vuonna 2020 ja määrätietoinen työ ympäristön hyväksi jatkuu.

Sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation edelläkävijänä haluamme hyödyntää sähköisiä ratkaisuja mahdollisimman paljon myös omassa toiminnassamme ja vähentää siten ympäristökuormitusta ja luonnonvarojen käyttöä. Vuonna 2021

… tehostimme kierrätystä toimitiloissamme

Kehitimme kierrätystä ja lajittelua toimitiloissamme. Apotissa on omat kierrätysastiansa mahdollisimman monipuolista kierrättämistä varten, ja apottilaiset noudattavat kierrätysohjeistuksia hyvin. Vuonna 2021 Apotissa tehtiin pääosin etätyötä, minkä vuoksi kierrätettävän jätteen määrä oli hyvin vähäinen.

Siirryttyämme etätyömallista etä- ja läsnätyötä sujuvasti yhdistelevään hybridimalliin haluamme varistaa, että kierrätys on Apotissa mahdollisimman tehokasta myös jatkossa. Jatkossa tiivistämme entisestään kierrätykseen ja lajitteluun liittyvää yhteistyötä vuokranantajamme ja kiinteistön muiden toimijoiden kanssa.

… panostimme työmatkoilla tehtäviin ympäristötekoihin

Apotissa on jo pitkään ollut käytössä työsuhdematkalippu, jolla apottilaisia kannustetaan käyttämään julkisia liikennevälineitä yksityisautoilun sijaan. Myös laajalti käytössä oleva etätyömahdollisuus vähentää osaltaan apottilaisten työmatkapäästöjä.

Vuonna 2021 apottilaisten työmatkailu oli pandemiatilanteen vuoksi erittäin vähäistä, minkä vuoksi esimerkiksi työmatkalennoista aiheutuvat päästöt jäivät hyvin pieniksi.

Apotin henkilökuntaa kannustetaan aktiivisesti myös työmatkapyöräilyyn: vuoden 2021 aikana valmistelimme työsuhdepolkupyöräedun käyttöönottoa, ja etu saatiin käyttöön keväällä 2022.

Osallistuimme myös viime vuonna Kilometrikisaan ja Talvikilometrikisaan. Kisoihin osallistuneet apottilaiset pyöräilivät yhteensä 9 533 kilometriä, mikä säästi 667 litraa bensiiniä sekä vähensi CO2-päästöjä 1 667 kilogrammaa. Vietimme myös jo aiemmilta vuosilta tuttuja Porraspäiviä, ja kannustimme henkilökuntaa käyttämään portaita hissien sijaan.

… sekä teimme entistä ympäristöystävällisempiä hankintoja

Vuoden 2021 aikana lisäsimme kahvitarjoiluissamme kasvipohjaisten juomien osuutta. Lisäksi lisäsimme tarjoiluissamme kasvisvaihtoehtojen osuutta ja vähensimme yksittäispakattujen tuotteiden käyttöä.

Olemme vähentäneet paperinkulutusta siirtymällä sähköisiin materiaaleihin esimerkiksi koulutusaineistoissa. Toimistollamme käytämme ympäristöystävällistä uusiopaperia.


Mikä on Green Office?

​​​​​​​Green Office on WWF:n konsepti, jonka tavoitteena on ilmastonmuutoksen hidastaminen, luonnonvarojen kulutuksen vähentäminen työyhteisössä ja kestävien toimintatapojen edistäminen. Työpaikoilla tämä tarkoittaa esimerkiksi

  • kestävän liikkumisen periaatteiden huomioimista
  • toimitilojen energiatehokkuuden edistämistä
  • sähkönkulutuksen vähentämistä ja uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön suosimista
  • ympäristönäkökohtien huomioimista tehtävissä hankinnoissa
  • tehokasta kierrättämistä ja lajittelua
  • tarjoiluissa kasvispohjaisten tuotteiden ja kestävästi tuotetun kalan suosimista
  • sitoutumista ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen.

Lisätietoa Green Office -konseptista löytyy WWF:n sivuilta.

Tutustu Oy Apotti Ab:n eettisiin toimintaperiaatteisiin tästä.

Tilaa Apotin uutiskirje