Apottiin kirjatut koronarokotukset näkyvät Omakannassa

28.5.2021 Tiedotekoronarokotus

Kaikista Apotti-järjestelmään kirjatuista koronarokotuksista muodostuu 26.5. alkaen automaattisesti kansallinen koronarokotustodistus Omakantaan. Apotti on ensimmäisten järjestelmien joukossa mahdollistamassa todistuksen näkymisen Omakannassa. Tarvittavat muutokset tehtiin nopealla aikataululla.

– Apotti-järjestelmässä rokotukset kirjataan rakenteisesti, mikä mahdollistaa sen, että ne näkyvät kansalaiselle Omakannan Rokotukset-osiossa ja kansallisen koronarokotustodistuksen voi tulostaa Omakannan kautta. Myös terveydenhuollon ammattilainen pystyy tarvittaessa tulostamaan muun todistuksen annetuista koronarokotuksista, mutta kansallisen koronarokotustodistuksen saa vain Omakannasta, kertovat sovelluskehittäjä Päivi Lehikoinen ja tuoteomistaja Henna Brandt Apotista.

​Kansallisen koronarokotustodistuksen saavat kaikki koronarokotuksen saaneet, joilla on suomalainen henkilötunnus. Todistuksen saa jo ensimmäisen rokotuksen jälkeen, ja siinä on rokotustiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

– Myöhemmin saadaan käyttöön koko EU:n yhteinen, virallinen koronatodistus. Se koostuu kolmesta eri todistuksesta: koronarokotustodistuksesta, negatiivisen testituloksen osoittavasta todistuksesta ja todistuksesta koronavirustaudin sairastamisesta. Nämä tiedot haetaan Kanta-palvelusta, ja virallinen todistus voidaan tulostaa asiakkaalle Apotti-järjestelmän kautta. Apotissa on jo kyvykkyys välittää todistuksissa tarvittavat tiedot määritellyssä muodossa Kanta-palvelun Potilastiedon arkistoon. Todistuskokonaisuus tulee saataville myös Omakantaan, täydentää Business Manager Jaana Sten.

– Todistus tulee helpottamaan esimerkiksi matkustamista, kun rajat hiljalleen aukenevat. On hienoa, että olemme osaltamme edistämässä näiden kansalaisten elämää helpottavien ratkaisujen nopeaa käyttöön saamista.

 

 

Tilaa Apotin uutiskirje