Apotti tuottaa vaikuttavia sote-palveluita

Talous

Apotin rakentaminen ja käyttöönottaminen erikoissairaanhoitoon, perusterveydenhuoltoon ja sosiaalihuoltoon nykyiselle arvioidulle 50 000 käyttäjälle maksaa yhteensä 416 miljoonaa euroa. Investointikulu sisältää muun muassa kaikki tarvittavat lisenssit, koko tarvittavan kehitystyön laajoine integraatioineen, tietoturvallisen ja toimintavarman teknisen käyttöympäristön konesaleineen, käyttäjien koulutuksen ja niihin liittyvät tukimateriaalit ja oppimisympäristöt.

Oy Apotti Ab tekee osakassopimuksen mukaisesti nollatulosta. Tuloslaskelmaan kirjatut kulut eli tuotannon-, hallinnon sekä yleiskustannukset, katetaan laskutuksella omistajilta. Taseeseen kirjatut kustannukset katetaan lainarahoituksella ja oman pääoman sijoituksilla.

Apotti-järjestelmän käyttökulujen eli päivitysten, jatkuvan kehittämisen, ylläpidon, tuen ja koulutusten arvioidaan maksavan 86 miljoonaa euroa vuodessa. Se vastaa 1,2 %:a vuosittaisista sote-menoista. Käyttökustannus yksittäistä Apotti-järjestelmän käyttäjää kohti on noin 1 700 euroa (käyttäjä/vuosi). Uudenmaan asukkaan näkökulmasta Apotti-järjestelmä maksaa hieman vajaat 4 euroa kuukaudessa.

Merkittävä säästöpotentiaali liittyy myös palveluiden entistä tehokkaampaan kohdentamiseen ja kansalaisille suunnattuihin digitaalisiin palveluihin, kuten Maisa-asiakasportaaliin.

Aiheesta lisää:

Toimitusjohtaja Hannu Välimäen blogi Tietojärjestelmien kustannuksia voidaan laskea monella tavalla

Lataa tästä linkistä Oy Apotti Ab:n toimintakertomus ja tilinpäätös 2023

 

 

Tilaa Apotin uutiskirje