Apotti-järjestelmän muokattavuus voi yllättää – peruskäyttäjäkin pystyy muokkaamaan näkymäänsä

10.3.2021 TiedoteApotti-järjestelmä

Yksi Apotti-järjestelmän hienouksista on sen muokattavuus. Jopa järjestelmän peruskäyttäjä pystyy muokkaamaan sen toimintoja ja ulkoasua itselleen sopiviksi. Osa Apotti-järjestelmän käyttäjistä on koulutettu järjestelmän vaativampaan muokkaamiseen.

 

Apotti-järjestelmä on edistyksellinen tietojärjestelmä, joka sisältää ominaisuuksia moneen eri tarpeeseen. Uutta käyttäjää sen lukuisat toiminnot saattavatkin hätkähdyttää. Oman näkymän muokkaaminen on kuitenkin helppoa: esimerkiksi usein käytetyt työkalut saa tuotua näppärästi saataville.

– Apotin personointia voi verrata älypuhelimen sovellusten järjestämiseen omien suosikkien mukaan. Sen avulla järjestelmän käytöstä saa tehokkaampaa ja sujuvampaa, kertoo Apotti-asiantuntija, lääkäri Juho Parkkola.

– Muokkausta voi tehdä käytön ohessa sitä mukaa, kun havaitsee, mitä toimintoja käyttää itse kaikkein eniten ja mitkä näkymät ovat oman työn kannalta tärkeimpiä.

– Esimerkiksi epikriisipohjan voi tehdä valmiiksi, samoin määräyspaketit ja -suosikit. Näitä voi myös jakaa helposti muille käyttäjille, Parkkola jatkaa.

 

Lääkäreitä koulutetaan järjestelmän vaativampaankin muokkaamiseen

Apotti-järjestelmän kehittämiseen on osallistunut tuhansia sote-ammattilaisia. Heistä kolmisenkymmentä lääkäriä ja muuta asiantuntijaa on suorittanut niin sanotun Physician Builder -koulutuksen, jonka myötä he pystyvät rakentamaan järjestelmään erikoisalojensa tarvitsemia sisältöjä, esimerkiksi määräyspaketteja, kirjaamispohjia, työtiloja tai raportteja.

Koska he käyttävät itsekin Apotti-järjestelmää päivittäisessä työssään, tunnistavat he helpommin, millaisista työkaluista on kollegoille eniten hyötyä.

Physician Builder -koulutuksen järjestää Apotin järjestelmätoimittaja Epic Systems ja sen rooli on keskeinen kaikilla Epicin asiakkailla. Apotti-asiantuntija ja kardiologi Mikko Parryn mukaan Epicin ajatuksena on, että kun loppukäyttäjät päästetään itse rakentamaan sisältöjä, tulee niistä käytännön työn kannalta parempia ja käytettävämpiä.

Parry on suorittanut Physician Builder -peruskurssin lisäksi täydentävän koulutuksen ja analytiikkakoulutuksen.

– Pystyn ottamaan järjestelmän sovelluskehitykseltä pois sellaisia tehtäviä, jotka pystyn itse pienellä vaivalla hoitamaan ja muutokset saa nopeasti tuotantoon, Parry kiittelee.

Tilaa Apotin uutiskirje