Apotin verkkosivut ovat nyt entistä saavutettavammat: ”Huomattavasti käyttäjäystävällisempi”

1.12.2022 Tiedotesaavutettavuus

Saavutettava digitaalinen palvelu palvelee jokaista tasavertaisesti ja on olennainen osa yhdenvertaisuusvaatimuksia. Apotti.fi -verkkosivuille toteutettiin vuoden 2022 aikana kattava saavutettavuusauditointi. Sivusto onkin nyt entistä saavutettavampi.

Digitaalisen palvelun saavutettavuudella tarkoitetaan sen helppokäyttöisyyttä ja toimivuutta sitä käyttävän näkö- tai muista rajoitteista riippumatta. Värit, sisältö, rakenne ja käyttöliittymän suunnittelu vaikuttavat kaikki osaltaan siihen, miten saavutettava sivusto on ja miten ymmärrettävä se on käyttäjästä riippumatta.

– Aiemmin ajateltiin, että saavutettavuus koskee vain suppeaa käyttäjäryhmää. Mutta kun tehdään saavutettava palvelu, parannetaan sillä samalla kaikkien käyttäjäryhmien kokemusta. Palvelun tulisikin taipua hyvinkin erilaisiin käyttöympäristöihin arjessa, Annanpuran toimitusjohtaja ja vuodesta 1999 saavutettavuusasioiden parissa työskennellyt Reijo Juntunen kertoo.

Apotin verkkosivut saavuttavat entistä paremmin käyttäjiä

Apotti on sitoutunut jatkuvaan saavutettavuuden edistämiseen ja siksi verkkosivuille tehtiin saavutettavuusauditointi vuoden 2022 aikana. Saavutettavuuden testausprosessi koostui kolmesta peruslähtökohdasta. Huomiota kiinnitetään erityisesti tekniseen saavutettavuuteen, visuaaliseen saavutettavuuteen ja kognitiiviseen saavutettavuuteen.

– Miten selaimen näkymättömissä olevat osat toimivat ja vuorovaikuttavat alustan ohjelmiston kanssa, miten sivuston näkyvä osa mukautuu vaatimuksiin ja miten ymmärrettävä ja helppokäyttöinen palvelu on, Juntunen listaa.

Apotin omistajaorganisaatiot pyrkivät takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden EU:n saavutettavuusdirektiivin ja lain digitaalisten palveluiden mukaisesti. Päivitetystä saavutettavuusselosteesta löytyy lisätietoja tehdyistä toimenpiteistä – ja toisaalta myös niistä asioista, joita vielä kehitetään. Tavoite on, että sivusto olisi mahdollisimman saavutettava kaikille ryhmille.

– Sivusto on nyt huomattavasti käyttäjäystävällisempi ikääntyneille ja heikkonäköisille. Lisäksi se mukautuu paremmin vaihteleviin käyttöympäristöihin, Juntunen luonnehtii.

Tilaa Apotin uutiskirje