Apotin Sara Nisula Epicin tehohoidon ohjausryhmään

30.6.2023 TiedoteEpic

Oy Apotti Ab:n johtava asiantuntija, LT, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Sara Nisula on valittu uudelle kaudelle Apotin taustajärjestelmätoimittaja Epicin kansainväliseen tehohoidon ohjausryhmään (Critical Care Steering Board). Nisula on ohjausryhmän ensimmäinen suomalaisjäsen, ja nyt alkava kausi on hänelle tehtävässä toinen.

Ohjausryhmän tehtäviin kuuluu tehohoidon keskeisen sisällön linjaaminen ja suunnittelu tiiviissä yhteistyössä Epicin järjestelmäkehityksen kanssa. Ryhmään kuuluu noin 20 lääkäriä maailman johtavista Epiciä käyttävistä sairaaloista pääosin Yhdysvalloista. Euroopasta mukana on Nisula sekä kaksi jäsentä Hollannista. Ohjausryhmään valitaan jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Sara Nisula työskentelee Apotti-työnsä ohella HUS Siltasairaalan teho- ja tehovalvontaosastolla. Hän on johtanut Suomessa mm. tehohoidon aikajanaraporttien kehitystä. Raportit on otettu mukaan Epicin ydinjärjestelmään ja sitä kautta kaikkien Epic-toimijoiden käyttöön.

– On ollut upeaa päästä vaikuttamaan tehohoidon sisältöjen kehitystyöhön ohjausryhmän kautta. Olemme työstäneet uusia kokonaisuuksia, joita aletaan juuri pilotoida Yhdysvalloissa tietyissä organisaatioissa. Näin saamme vahvemmin eurooppalaistakin näkemystä mukaan ja uudet toiminnot nopeasti myös Apotti-järjestelmään, Nisula kertoo.

Oy Apotti Ab:n johtava asiantuntija Sara Nisula on Epicin tehohoidon ohjausryhmän ensimmäinen ja ainoa suomalaisjäsen.

Tilaa Apotin uutiskirje