Kohdevierailu Helsingin neuvolan puhelinpalveluun sai kiittävää palautetta

27.6.2022 TiedoteApotti-järjestelmä

Apotin kohdevierailu Helsingin neuvolan keskitettyyn puhelinpalveluun toteutettiin kesäkuun alkupuolella. Päivän aikana seurattiin työnkulkuja ja keskusteltiin haasteista sekä toiveista. Tarkoitus on parantaa Apotti-järjestelmän käytettävyyttä osana Apotti 2.0 -ohjelmaa.

Helsingin neuvolan keskitetyn puhelinpalvelun terveydenhoitajat ja Apotti-tukihenkilöt Janica Granberg ja Linn Nybohm olivat kollegoidensa kanssa paikan päällä, kun Apotin porukka tuli kylään kohdevierailulle. Ennen vierailua puhelinpalvelun työntekijät olivat valmistautuneet koostamalla yhteen aiheita, joita toivoivat vierailulla käsiteltävän.

– Meillä oli oma yhteinen lista, mitkä asiat pitkä pitäisi ottaa puheeksi ja olisiko Apotilta niihin vinkkejä tai näkökulmia. Myös toiveita löytyi, Granberg ja Nybohm kertovat.

Apotti-järjestelmä on ollut Helsingin neuvolan puhelinpalvelun käytössä nyt hieman yli vuoden. Sen aikana työntekijät ovat oppineet käyttämään Apottia hyvin eikä ylitsepääsemättömiä hankaluuksia ole ollut – mutta listalle nousi silti käsiteltäviä asioita vierailua varten.

– Apotti on helppokäyttöisempi, selkeämpi ja modernimpi kuin edellinen järjestelmämme. Etätyön teknisen luonteen vuoksi myös rohkeus kokeilla ja käyttää järjestelmää on selkeästi lisääntynyt, Nybohm kuvailee nykytilannetta.

Käytännön hyötyä ja vinkkejä työnkulkuihin Apotissa

Granberg ja Nybohm kertovat, että vierailu tarjosi hyviä vinkkejä ja neuvoja arjen Apotti-työn helpottamiseen – ja osa niistä on jäänyt heti käyttöön. Oli kätevää, että apottilainen seurasi työnkulkua selän takana ja pystyi heti kertomaan, jos olisi olemassa nopeampi tai helpompi tapa tehdä asioita.

– Minun piti esimerkiksi löytää samalle viikolle pitkä aika raskauden ensikäynnille. Etsin aikaa kaikin eri tavoin neuvoloista ja se oli aika tuskaista. Puhelun jälkeen vieressä seuranneet apottilaiset vinkkasivat, että ehdotus uudesta, kiireellisestä ajasta voisi auttaa tässä. Se näyttäisi lähipäiville löytyvät ajat. Siinä näki, miten monipuolisesti Apottia pystyy käyttämään, jos osaa, Granberg kuvailee.

Nybohmin mukaan myös apottilaiset saivat lisää ymmärrystä siitä, miten järjestelmä toimii loppukäyttäjän arjessa. Ja joskus totutut tavat eivät toimikaan parhaalla mahdollisella tavalla. Apotissa kuitenkin se hyvänä puolena, että asioita voi tehdä monella eri tapaa ja päätyä samaan lopputulokseen.

– Jos laitamme asiakkaalle erillisen tekstiviestin, laitamme sen nettiselaimen, emme Apotin kautta. Apottilainen kuitenkin vinkkasi, että sen voi laittaa myös Apotin kautta – mutta kun hän selitti asiaa, hän huomasi, että se onkin aika monimutkaista. Se pitäisi tehdä helposti löydettäväksi, Nybohm kuvailee.

Kehitystyö jatkuu aktiivisesti Apotin loppukäyttäjää kuunnellen

Vierailusta jäi Granbergin ja Nybohmin mukaan hyvä fiilis ja vierailu antoi eväitä työhön nyt ja tulevaisuudessa. Päivä oli kaikkien mielestä todella onnistunut eikä mitään jäänyt huomiotta.

– Kaikki listoilla olleet toiveemme ja huomiomme saatiin käsiteltyä ja ratkaistua, Granberg nyökyttää.

Vielä löytyy toki tekemistäkin. Esimerkiksi ajanvarauspohjien huolellinen rakentaminen voisi tehostaa aikojen saatavuutta.

– Moni listalla ollut toiveemme oli kuitenkin apottilaisten mukaan jo suunnitteilla ja tulossa lähitulevaisuudessa käyttöön, Granberg nauraa.

Lue aiempien kohdevierailujen tunnelmia täältä ja täältä.

 

Tilaa Apotin uutiskirje