23.09.2020

Sote-uudistuksen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää tietojärjestelmien yhtenäistämistä ja lainsäädännön kehittämistä

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on jälleen ajankohtainen: massiivinen sote-lakipaketti on lausunnoilla syyskuun loppupuolelle saakka, ja lakien on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2023 alussa. Uudistuksessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota digitalisaation mahdollisuuksiin: emme pysty ylläpitämään yhdenvertaisesti kaikkien saavutettavissa olevaa sote-järjestelmää ilman merkittäviä muutoksia.

Lue lisää »
STM:n suunnittelemat muutokset asiakastietolakiin vaarantavat asiakas- ja potilasturvallisuutta 16.05.2018

Muutokset asiakastietolakiin vaarantavat asiakas- ja potilasturvallisuutta

Sote-uudistus on keskusteluttanut julkisuudessa paljon. Yksi äärimmäisen tärkeä asia on kuitenkin jäänyt keskustelussa huolestuttavasti varjoon: Sosiaali- ja terveysministeriö on yllättäen positiivisesta lausuntopalautteesta huolimatta esittämässä perustavanlaatuisia muutoksia esitykseen uudeksi asiakastietolaiksi.

Lue lisää »
Apotin korkeakouluharjoittelijan mietteitä 16.03.2018

Reaaliaikainen kirjaaminen sosiaalityössä – Apotin korkeakouluharjoittelijan mietteitä

Emma Pohjonen oli puolen vuoden mittaisessa harjoittelussa Apotissa. Hän kertoo olevansa kolmekymppiseksi sosiaalityöntekijäksi melko vanhanaikainen työtavoissaan. Lue, uskooko hän jatkossa luopuvansa kynästä ja ruutuvihkosta!

Lue lisää »
Apotti-ekosysteemi vierailulla Massachusetts General Hospitalissa 08.12.2017

Miten Apotti-ekosysteemi avaa suomalaisille yrityksille ovia kansainvälisessä markkinassa?

Viimeisimpänä avauksena halusimme Apotissa selvittää, miten voisimme avata suomalaisille yrityksille ovia globaalissa markkinassa ja synnyttää kansainvälisten investoijien ja yritysten parissa kiinnostusta toimia nykyistä enemmän maassamme. Apotin teknologiajohtaja Jari Renko kirjoitti aiheesta blogin!

Lue lisää »
Apotti-järjestelmän muokkaus on täydessä vauhdissa 26.09.2017

Haluatko tietää, miten Apotti-järjestelmää rakennetaan?

Apotti-järjestelmää mukautetaan parhaillaan Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon toiveiden mukaiseksi. Viranomaisvaatimuksista saadaan reunaehdot, mutta niiden sisällä toimintaa voidaan tehostaa huomattavasti järkevällä hienosäädöllä.

Lue lisää »
Apotti_ekosysteemi 23.08.2017

Apotti-ekosysteemi kokoaa sote-toimijat ja digitaalisten palveluiden kehittäjät saman pöydän ääreen

Digitaalinen murros tuo sosiaali- ja terveydenhuoltoon uusia mahdollisuuksia ja vie omahoidon uudelle tasolle. Apotti rakentaa ydinjärjestelmänsä ympärille ekosysteemiä, jotta uusia tuote- ja palveluinnovaatioita voidaan kytkeä nykyistä paljon helpommin sote-arkeen.

Lue lisää »
Arkisto

Sosiaalinen media