30.09.2020

Analytiikkatyökalun käyttö laajenee HUSissa

Apotti-järjestelmässä oleva Epicin luoma SlicerDicer-analytiikkatyökalu itsenäisempään tiedon tutkimiseen ja analysointiin otetaan käyttöön HUSin lääkäreille ja hoitajille.

Lue lisää »
28.09.2020

Apotti ja Maisa – mistä on kyse?

Apotti-asiakas- ja potilastietojärjestelmä ja sen digitaalinen asiakasportaali Maisa herättävät mielenkiintoa ja keskustelua sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja Uudenmaan kuntalaisten keskuudessa.

Lue lisää »
Mieslääkäri tietokoneella 24.09.2020

HUSin kardiologi näkee Apotti-järjestelmässä paljon potentiaalia

HUSin kardiologi Mikko Parry on käyttänyt Apottia työvälineenään helmikuun alusta alkaen. Hän kertoo, että uusi järjestelmä on tuonut mukanaan hyötyjä, mutta myös joitakin haasteita käytettävyyden suhteen. Asiaan onkin kiinnitetty huomiota ja tilannetta on saatu parannettua.

Lue lisää »
25.08.2020

Potilasdatan analysointi tuottaa tietoa ammattilaisten käyttöön

Apotti-järjestelmän taustalla oleva Epic-järjestelmä on käytössä 20:ssä Yhdysvaltojen parhaaksi listatussa huippusairaalassa. Epic on nyt avannut yhdysvaltalaisissa sairaaloissa syntyvän satojen tuhansien, jopa miljoonien potilaiden massadatan Epic Health Research Network -sivustolle terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Lue lisää »
20.08.2020

Miten asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti voi parantaa asiakas- ja potilasturvallisuutta?

Asiakas- ja potilasturvallisuus on kaiken asiakas- ja hoitotyön perusta, mutta miten sitä voidaan parantaa tietojärjestelmällä?

Lue lisää »
25.06.2020

Maisa-asiakasportaalin käytettävyyttä on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa

Apotti-järjestelmään luodun Maisa-asiakasportaalin käytettävyyttä on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa. Noin parikymmentä opiskelijaa on harjoitustyönään tutkinut ja antanut palautetta asiakasportaalista.

Lue lisää »
Arkisto

Sosiaalinen media